logo

na
 V K B
na
 Paul Jönska Gården
na
 Sophiamöllan
na
 Sjöfartsmuseet
na
na
na
na
na
 Valborgsbålet
na
 Nationaldagen
na
 Vikenfesten
na
 Byaluren
na
na
na
na
na
 Viken Aktuellt
na
 Vikenpromenader
na
 Kort m.m.
na
 Länkar
na
 Hem
na

Byaluren 2

Utdrag ur en del artiklar


Bamse

Byaluren nr 2 presenterade Bamses skapare Rune Andreasson med familj.
Vikenborna är stolta över att Rune med hustru Maivor bor i Viken sedan 1966.
Inte minst för att Bamse är internationellt känd. Dessutom är Bamse och hans vänner snälla figurer som ger gott föredöme till hundratusentals barn.
Rune gör mycket gott inte bara för Viken utan för hela kommunen med stort arrangemang bl. a. i Höganäs.


Han bekostar även julgranen på Gröna Torg.
På förslag är att Bamse skall stå staty i Viken.
Det hade varit en attraktion för byn.

Rune Andreasson med familjen

Därför besökte George Bush Viken 1971

"George Bush var vid den tiden USA:s ambassadör i Förenta Nationerna. Jag var Generalsekreterarens representant i Mellanöstern. Min uppgift var att söka vägar för en fredlig lösning av den långvariga arabisk-israeliska konflikten - som ännu 25 år senare fortfarande är olöst. För mig betydde det ständiga besök i New York för överläggningar med Generalsekreteraren, som då var U Thant, och med de fem permanenta medlemmarna av Säkerhetsrådet: Frankrike, Kina, Sovjetunionen, Storbritannien och USA. Det var deras ambassadörer som jag hade att hålla kontakt med, bland dem George Bush - vi lärde känna varandra och blev goda vänner.

Så en dag ringde han från Köpenhamn. Han var på en europeisk rundresa och hade till slut hamnat i Danmark. Nu hade han några problem som han ville diskutera med mig. Det gällde Mellanöstern. Ett par timmar senare var han hos mig i Viken. Efter ett samtal hemma hos oss gick vi till Vikens hotell och åt middag. Vikens hotell hade rykte om sig att vara ett av Skånes bästa matställen, dit man kunde komma oförberett och ändå bli väl betjänad. Jag minns att det var Eva som serverade, polis Nilssons paranta fru (vi hade polis i Viken på den tiden).

Sedan gick vi längs Strandlyckevägen fram till Fäladsvägen och beundrade utsikten mot Kullaberg och Kronborgs slott. Vi erinrade oss Hamlets to be or not to be that is the question - att vara eller inte vara, det är frågan."


Tryck på den Byalur du önskar läsa

1  3-4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39